Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk onafhankelijk energieleveranciers en bespaar direct tot € 600,- per jaar.

Alle leveranciers

Bespaar tot €600,-

100% onafhankelijk

Energieleveranciers vergelijken

De Belgische markt kent een groot aantal energieleveranciers. Dit zijn bedrijven die elektriciteit en/of aardgas mogen leveren aan consumenten en/of bedrijven doordat ze een leveringsvergunning hebben van de betreffende toezichthouder.

In deze tabel worden de 5 grootste energieleveranciers uit april 2021 getoond. Het percentage is het marktaandeel afnemers in België, verdeeld over elektriciteit en aardgas.

De gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek van de VREG (autoriteit Vlaamse energiemarkt) en worden per kwartaal gepubliceerd.

# Energieleveranciers Elektriciteit Aardgas
1 ENGIE (Electrabel) 39,59% 37,34%
2 Luminus 17,62% 16,30%
3 Eneco Belgium 11,53% 12,28%
4 Lampiris 6,99% 8,88%
5 Essent Belgium 5,87% 6,09%

Bron: VREG – Marktaandeel elektriciteit

Bron: VREG – Marktaandeel aardgas
Laatste update: 12 april 2021 11:55

Vergelijken energieleveranciers

Het vergelijken van energieleveranciers kan ingewikkeld zijn. Daarom hebben we voor jou de energievergelijker gemaakt. Hierin kun je snel en onafhankelijk de energieleveranciers vergelijken die voor jou interessant zijn, gesorteerd op prijs en/of kwaliteit.

Waarom energie vergelijken via Kluyt.com?

Alle leveranciers

In de energievergelijker worden alle 20 energieleveranciers getoond die elektriciteit en gas mogen leveren in België.

Bespaar tot €600,-

Onze experts onderhandelen dagelijks over de tarieven voor jou met de leveranciers. Zodat je de beste deal krijgt, beloofd!

100% onafhankelijk

De energievergelijker is 100% onafhankelijk en bevat alle benodigde informatie om zelf de leverancier te kiezen die bij jou past!

Tip! Komend jaar opnieuw besparen? Vul je e-mailadres in en ontvang een herinnering

Leveringsgebied Toezichthouder
Vlaanderen VREG
Wallonië CREG
Brussel BRUGEL

Toezicht op energieleveranciers

Per gebied is een andere organisatie verantwoordelijk om de energieleveranciers goed te keuren en te controleren. De energieleveranciers moeten voldoen aan de gestelde eisen zodat veilig en betrouwbaar geleverd wordt. In het overzicht vind je de toezichthouder per leveringsgebied.

Top 3 meest gestelde vragen over energieleveranciers

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over energieleveranciers.

Welke energieleverancier is het meest duurzaam of groen?

Jaarlijks wordt onderzoek gedaan door Greenpeace naar duurzame en groene energie in België. In dit onderzoek zijn 20 energieleveranciers vergeleken, maximaal worden 20 punten gegeven. De top 5 bestaat uit Energie2030 (20), Wase Wind (20), Cociter (20), Ecopower (20) en Trevion (20). Bekijk de volledige lijst onder groene energie!

Wie is mijn energieleverancier?

Kluyt kan helaas niet inzien wie jouw huidige energieleverancier is. Wel kun je dit vinden door je bankafschriften te controleren. Ook krijg je een jaarafrekening van jouw huidige energieleverancier dit document krijg je vaak per post en soms per e-mail.

Wat is de beste energieleverancier voor mij?

Dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wil je een contract met een langere looptijd van 3 of 5 jaar? Of juist korter met 1 tot 2 jaar? Vind je het voordeligste tarief het belangrijkste of vind je duurzaamheid zwaarder wegen? En welke leverancier is qua klantenservice het beste? Kluyt helpt je hierbij door filters toe te voegen aan de vergelijking waardoor je de beste energieleverancier zelf kunt uitkiezen.

Vergelijk alle energieleveranciers direct!

Alle leveranciers

Bespaar tot €600,-

100% onafhankelijk